Botë

Rusia rrit represionin ndaj popullsisë së saj ndërsa po përballet me pushtimin në Ukrainë

 

Ligji i ri i zgjeruar i Rusisë për "agjentët e huaj" hyn në fuqi sot, duke shënuar intensifikimin e goditjes së presidentit Vladimir Putin ndaj fjalës së lirë dhe opozitës, e cila është përshpejtuar pasi situata në Ukrainë është përkeqësuar për të, shkruan Sky News.

Është gjithashtu dëshmi e mëtejshme e vendosmërisë së Rusisë për të vulosur ato që ajo i sheh si vlera liberale perëndimore, të cilat erdhën në të njëjtën javë kur parlamenti rus dërgoi një projekt-ligj që zgjeronte ndalimin e asaj që e quajti "propagandë" e temave LGBT.