Botë

NATO-ja e shqetësuar nga grumbullimi i shpejtë ushtarak i Kinës

Foto: Getty
 

Aleatët e NATO-s janë të shqetësuar për grumbullimin e shpejtë ushtarak të Kinës dhe bashkëpunimin e saj nga Rusia, si dhe kanë diskutuar rrugët konkrete për të adresuar sfidat që paraqiten nga Pekini, ka thënë Sekretari i Shtetit, Antony Blinken.

“Anëtarët e aleancës tonë mbeten të shqetësuar nga politikat shtrënguese të Kinës, nga përdorimi i dezinformatave, nga shpejtësia e grumbullimit ushtarak, përfshirë bashkëpunimin me Rusinë”, ka thënë ai.