Botë

Çmimet e larta të ushqimeve përkeqësojnë krizën e urisë në sezonin e festave

 

Punonjësit e “Bread for the City”, shoqatë bamirësie e nderuar në kryeqytetin e vendit, menduan se ishin përgatitur për dhurimin vjetor të ushqimit të ndihmësve të Festës së Falënderimeve të këtij viti. Pandemia ishte zbehur, mirëpo inflacioni ishte i lartë, kështu që ata buxhetuan të jepnin 12 mijë vakte , 20% më të larta se nivelet normale para pandemisë.

Mirëpo ata u tronditën shpejt, me radhë të gjata klientësh që prisnin me orë të tëra për të marrë një gjeldeti falas dhe një kartë debiti prej 50 dollarësh për sende ushqimore. Ata u detyruan të mbylleshin tri ditë më herët pasi ndihmuan 16 mijë njerëz, shumë më tepër sesa pritej.