Botë

Orbani do ta bllokojë ndihmën e re financiare të BE-së për Ukrainën

 

Kryeministri hungarez Viktor Orban ka thënë të premten se do të vazhdojë të kundërshtojë planin e Bashkimit Evropian për t'i ofruar Ukrainës një paketë ndihme prej 18 miliardë eurosh, një pozicion që premton tensione ndërsa blloku dhe qeveria hungareze vazhdojnë mospajtimet mbi standardet demokratike.

Në një intervistë në radion shtetërore, Orban pranoi se Ukraina kishte nevojë për ndihmë për të paguar funksionimin e shërbimeve bazë, por theksoi se do të bllokonte planin e përbashkët të huamarrjes së BE-së për të financuar paketën.