Botë

Perëndimi i vë kufi çmimit të naftës ruse për ta dobësuar Putinin

 

Në deklaratë të përbashkët, G7, Bashkimi Evropian dhe Australia kanë thënë se vendimi ishte marrë për ta “parandaluar Rusinë që të përfitonte nga lufta e saj kundër Ukrainës”.

Një kufizim i ri në çmimin e naftës ruse do të “ndërpresë menjëherë burimin më të rëndësishëm të të ardhurave të Putinit”, kanë deklaruar Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Sekretarja e Thesarit e SHBA-së, Janet Yellen, tha se kufiri - i cili u miratua zyrtarisht nga aleatët perëndimorë të premten, erdhi pas muajsh pune të vështirë.