Botë

Lufta e ukrainasve për shpëtimin e jetimëve nga duart e rusëve

Të paktën 1 mijë fëmijë u kapën nga shkollat ​​dhe jetimoret në rajonin Kherson gjatë pushtimit tetë-mujor të zonës nga Rusia, thonë autoritetet lokale. Ende nuk dihet vendndodhja e tyre
 

Rusët dyshoheshin për kapjen e fëmijëve jetimë dhe dërgimin e tyre në Rusi, kështu që stafi në spitalin rajonal të fëmijëve në qytetin Kherson filloi të fabrikonte të dhënat mjekësore të jetimëve për t'u dukur se ata ishin shumë të sëmurë për të lëvizur. “Ne shkruam qëllimisht informacion të rremë se fëmijët ishin të sëmurë dhe nuk mund të transportoheshin”, tha Dr. Olga Pilyarska, drejtuese e kujdesit intensiv. "Ne ishim të frikësuar se (rusët) do ta merrnin vesh ... (por) vendosëm që do t'i shpëtonim fëmijët me çdo kusht"

Disa orë pasi Rusia pushtoi Ukrainën në shkurt, stafi shëndetësor në një spital për fëmijë në jug filloi të planifikonte fshehurazi se si t'i shpëtonte foshnjat.

Rusët dyshoheshin për kapjen e fëmijëve jetimë dhe dërgimin e tyre në Rusi, kështu që stafi në spitalin rajonal të fëmijëve në qytetin Kherson filloi të fabrikonte të dhënat mjekësore të jetimëve për t'u dukur se ata ishin shumë të sëmurë për të lëvizur.