Botë

Gjermania i dërgon Ukrainës gjeneratën e pestë të automjeteve UGV

 

Kompanitë Milrem Robotics dhe Kraus-Maffei Wegman (KMW) kanë nënshkruar një kontratë sipas së cilës do të dorëzojnë 14 automjete të gjeneratës së pestë UGV. UGV-ja është automjet tokësor pa pilot, dhe financimi sigurohet nga Ministria e Mbrojtjes së Gjermanisë, shkruan BBC.

Këto janë automjete THEMIS Cargo, detyra e të cilave është të zvogëlojnë ngarkesën e ushtarëve dhe të ofrojnë një mënyrë për të mbajtur dhe përdorur pajisje shtesë dhe fuqi zjarri. TheMIS Cargo rrit lëvizshmërinë e njësive dhe i bën ato më efektive kundër armikut. Mund të përdoret gjithashtu për të mbështetur aktivitetet logjistike në bazë dhe për furnizim në fronte.