Botë

5 të dënuar me vdekje dhe 11 të tjerë të arrestuar për vrasjen e një paramilitari në Iran

Foto: AFP
 

Autoritetet iraniane kanë dënuar me vdekje 5 persona pasi pretendohet se vranë paramilitarin Ruhollah Ajamian, anëtar i grupit të forcave që janë të asocuara me Gardë Revolucionare të Iranit. 11 të tjerë janë dënuar me burgim, raporton “The Guardian” të mërkurën.

Sipas agjencisë shtetërore të lajmeve IRNA, Ajamian ishte anëtar i Basij, degë vullnetare e forcave paramilitare të Gardës Revolucionare Islamike të Iranit.