Botë

Kroacia pranohet në zonën Shengen

 

Ministrat e Brendshëm të vendeve anëtare të Bashkimit Evropian kanë arritur të enjten pajtueshmëri për pranim të Kroacisë në zonën Schengen. Kroacia nga 1 janari do të jetë pjesë e Schengenit. 

Në takim është diskutuar edhe për pranimin e Rumanisë dhe Bullgarisë në këtë zonë.