Botë

Rumania e Bullgaria nuk pranohen në zonën Schengen

Foto: AP
 

Ministrat e Brendshëm të Bashkimit Evropian kanë votuar për pranimin e Kroacisë në zonën Schengen, por kanë refuzuar Rumaninë dhe Bullgarinë.

Votimi u prit me lehtësim në Zagreb, por zemërim dhe shqetësim në Bukuresht dhe Sofje.