Botë

Nëntë të vdekur nga shpërthimi në minierën e thëngjillit në Indonezi

FOTO: AP
 

Nëntë persona kanë vdekur në një shpërthim në minierën e thëngjillit në provincën Sumatra Perëndimore të Indonezisë. Shpërthimi, i shkaktuar nga gazet e dëmshme, përfshirë metanin, ndodhi në një minierë në pronësi të një kompanie private, teksa minatorët po hynin në gropë të minierës.

Një zëdhënës nga agjencia lokale e kërkimit dhe shpëtimit, ka bërë të ditur se shpëtimtarët po kërkonin ende një minator tjetër që është bllokuar brenda. Gjatë shpërthimit pritej të punonin 12 minatorë brenda vendit të minierës.