Botë

Ukraina synon të zhvillojë dronë luftarakë ajër-ajër

Foto: AP
 

Ukraina ka blerë rreth 1,400 dronë dhe planifikon të zhvillojë modele luftarake që mund të sulmojnë dronët shpërthyes që Rusia ka përdorur gjatë pushtimit të saj në vend, sipas ministrit të qeverisë ukrainase, përgjegjës për teknologjinë.

Në një intervistë për Associated Press, ministri i Transformimit Dixhital, Mykhailo Fedorov, e përshkroi luftën e Rusisë në Ukrainë si luftën e parë të madhe të epokës së internetit. Ai vlerësoi dronët dhe sistemet satelitore të internetit si Starlink i Elon Musk që transformuan konfliktin.