Botë

Olaf Scholz nis një turne treditor në Amerikën e Jugut

Foto: AP
 

Kancelari gjerman, Olaf Scholz, pritet të mbërrijë në Argjentinë të shtunën për pjesën e parë të turneut të tij inaugurues në Amerikën e Jugut, ndërsa qeveria e tij kërkon të reduktojë varësinë ekonomike të Gjermanisë nga Kina dhe të forcojë marrëdhëniet me demokracitë në mbarë botën.

Në turneun treditor, Scholz, një socialdemokrat, do të vizitojë tre ekonomitë kryesore të rajonit - Argjentinën, Kilin dhe Brazilin, të gjitha të udhëhequra aktualisht nga liderët e majtë, raportoi Reuters.