Botë

Provinca kanadeze eksperimenton me dekriminalizimin e drogave të forta

Foto: AP/Ilustrim
 

Provinca kanadeze e British Columbia po fillon një eksperiment për dekriminalizimin e sasive të vogla të drogave të forta si kokaina dhe heroina, duke shënuar eksperimentin e parë të tillë në Kanadë.

Nga e marta, të rriturit mund të posedojnë deri në 2.5 g barna të tilla, si dhe metamfetaminë, fentanil dhe morfinë.