Botë

Ndryshimi i moshës së pensionimit në Francë nxit greva në shkolla e transport publik

Foto: AP
 

Një grevë kombëtare është duke ndodhur në Francë, në një valë të dytë të protestave kundër planit të presidentit francez, Emmanuel Macron për ta rritur moshën e pensionimit nga 62 në 64.

Tetë njësi të madha do të bëhen pjesë e grevës, e cila do të përfshijë shkollat, transportin publik dhe rafineritë e naftës, raportoi BBC-ja të martën.