Botë

Reformat pensionale vënë Macronin nën presion

Emmanuel Macron
 

Udhëheqësit francezë të sindikatave të punës shpresojnë të sjellin më shumë se 1 milion demonstrues sërish në rrugë në përplasjen me qeverinë lidhur me planet e saj për ta shtyrë moshën e pensionit.

Për të dyja palët grevat dhe protestat mbarëkombëtare janë provë e rëndësishme. Qeveria e presidentit francez, Emmanuel Macron, thotë se është e vendosur të zbatojë premtimin zgjedhor për të reformuar sistemin e pensioneve të Francës.