Botë

Brenda bunkerit bërthamor të liderëve të Kanadasë

“Diefenbunker” ka ruajtur formën dhe veçoritë e strehës së ndikimit bërthamor që dikur ishte për ndërtuar për liderët e Qeverisë dhe ushtrisë kanadeze.
“Diefenbunker” ka ruajtur formën dhe veçoritë e strehës së ndikimit bërthamor që dikur ishte për ndërtuar për liderët e Qeverisë dhe ushtrisë kanadeze.

Në kulmin e tensioneve të ringjallura me Rusinë, turistët po mësyjnë strehimores e dekomisionuar atomike që Kanadaje e kishte ndërtuar për të shpëtuar zyrtarët më lartë shtetërorë në rast të një lufte bërthamore

 

Në kulmin e tensioneve të ringjallura me Rusinë, turistët po mësyjnë strehimores e dekomisionuar atomike që Kanadaje e kishte ndërtuar për të shpëtuar zyrtarët më lartë shtetërorë në rast të një lufte bërthamore

Menjëherë pasi Rusia pushtoi Ukrainën në fundshkurtin e kaluar vitin, muzeu i Christine McGuire filloi të pranonte pyetje ndryshe nga çdo gjë që kishte hasur më parë gjatë karrierës së saj.

“Kishte njerëz që na pyesnin nëse ne ende funksiononim si një strehë për pasojat”, tha zonja McGuire, drejtoresha ekzekutive e “Diefenbunker: Muzeu i Luftës së Ftohtë i Kanadasë”. “Kjo frikë është ende shumë reale te njerëzit. Duket se është kthyer në psikikën publike”.