Botë

Pse shumica e demokratëve i thonë jo Bidenit

Joe biden
Ndërsa Bideni ka lavdëruar fitoret e tij legjislative dhe aftësinë për të qeverisur, sondazhi sugjeron se relativisht pak të rritur amerikanë i japin atij nota të larta për secilën prej tyre. Intervistat pasuese me të anketuarit e sondazhit sugjerojnë se shumë besojnë se mosha e 80-vjeçarit është një pengesë, me njerëzit të fokusuar në kollën e tij, ecjen e tij, gafat e tij dhe mundësinë që puna më stresuese në botë do të ishte më e përshtatshme për dikë më të ri

Në përgjithësi, 41% e miratojnë mënyrën se si Bideni po e përballon punën e tij si president, tregon sondazhi, ngjashëm me vlerësimet në fund të vitit të kaluar. Një shumicë e demokratëve ende e miratojnë punën që Bideni po bën si president, megjithatë oreksi i tyre për një fushatë rizgjedhjeje ka rënë pavarësisht rekordit të tij elektoral. Vetëm 22% e të rriturve amerikanë në përgjithësi thonë se ai duhet të kandidojë përsëri, nga 29% që e thanë këtë para zgjedhjeve afatmesme të vitit të kaluar

 

Në përgjithësi, 41% e miratojnë mënyrën se si Bideni po e përballon punën e tij si president, tregon sondazhi, ngjashëm me vlerësimet në fund të vitit të kaluar. Një shumicë e demokratëve ende e miratojnë punën që Bideni po bën si president, megjithatë oreksi i tyre për një fushatë rizgjedhjeje ka rënë pavarësisht rekordit të tij elektoral. Vetëm 22% e të rriturve amerikanë në përgjithësi thonë se ai duhet të kandidojë përsëri, nga 29% që e thanë këtë para zgjedhjeve afatmesme të vitit të kaluar

Shumica e demokratëve tani mendojnë se një mandat është i mjaftueshëm për presidentin Joe Biden, pavarësisht këmbënguljes së tij që ai planifikon të kërkojë rizgjedhjen në vitin 2024.

Kjo është sipas një sondazhi të ri nga Qendra Associated Press-NORC për Kërkimin e Çështjeve Publike, që tregon se vetëm 37% e demokratëve thonë se duan që ai të kërkojë një mandat të dytë, nga 52% në javët para zgjedhjeve afatmesme të vitit të kaluar.