Botë

Balona shuan shpresat për fundin e tensioneve SHBA-Kinë

SHBA - balona - Kina
Foto: AP

Anulimi i vizitës së sekretarit amerikan të Shtetit, Antony Blinken, në Kinë krijon pasiguri në rivendosjen e marrëdhënieve të mira diplomatike mes dy ekonomive më të mëdha në botë

 

Anulimi i vizitës së sekretarit amerikan të Shtetit, Antony Blinken, në Kinë krijon pasiguri në rivendosjen e marrëdhënieve të mira diplomatike mes dy ekonomive më të mëdha në botë

E hëna supozohej të ishte ditë shprese modeste në marrëdhëniet SHBA-Kinë. Sekretari i Shtetit, Antony Blinken, do të ishte në Pekin, duke u takuar me presidentin Xi Jinping në një përpjekje të madhe për të lehtësuar tensionet gjithnjë e në rritje midis dy ekonomive më të mëdha në botë.

Në vend të kësaj, Blinkeni po kalonte ditën në Washington pasi anuloi papritur vizitën e tij në fund të javës së kaluar, ndërsa SHBA-ja dhe Kina shkëmbyen fjalë të ashpra për një balonë të dyshuar spiunazhe kineze që SHBA-ja e rrëzoi. Sado e tensionuar që marrëdhënia SHBA-Kinë të ketë qenë përpara udhëtimit të planifikuar të Blinkenit, është edhe më keq tani dhe ka pak shpresë për përmirësimin e saj së shpejti.