Botë

Shpresat për të mbijetuar në Turqi dhe Siri po fillojnë të shuhen

Foto: AP
 

Me shpresën për të gjetur të mbijetuar që po shuhet, ekipet e shpëtimit në Turqi dhe Siri kërkuan të mërkurën shenja jete në rrënojat e mijëra ndërtesave të shkaktuara nga tërmeti katastrofik. Numri i të vdekurve në të dyja vendet ka kaluar 11,000, raportoi AP. 

Presidenti turk, Recep Tayyip Erdogan, ka vizituar Kahramanmarasin ku njerëzit janë detyruar të dalin nga shtëpitë në rrugë. Mes thirrjeve për qeverinë e tij që të dërgojë më shumë ndihmë në zonat e katastrofës, Erdogani pranoi se kishte mangësi në reagimin e së hënës pas tërmetit 7.8 ballësh, por premtoi se asnjë “nuk do të lihet në rrugë”.