Botë

Lirimi i gazeve helmuese në Ohio

 

James Justice i Agjencisë Amerikane për Mbrojtjen e Mjedisit ka bërë të ditur se një rrjet monitoruesish të stacioneve ajrore brenda dhe jashtë zonës së evakuimit po mblidhte mostra dhe se asnjë nga kërkimet e tyre nuk gjeti asgjë për t’u shqetësuar. “Ne duam të sigurohemi që kjo nuk do të ndryshojë”, ka thënë ai. Justice ka njoftuar se agjencia është ende duke punuar me ekspertë për të përcaktuar nivelet e sigurta për gazra të ndryshëm përpara se të rihap zonën e evakuimit në Ohio.

(AP) - Një ditë pasi ekuipazhet lëshuan dhe dogjën kimikatet toksike të transportuara nga një tren i shkatërruar në Ohio, banorët nuk ishin në dijeni se cilat substanca toksike mund të kishin mbetur në lagjet e tyre të evakuuara.

Sipas operatorit hekurudhor, Norfolk Southern dhe Bordit Kombëtar të Sigurisë së Transportit, rreth 50 makina, përfshirë 10 që transportonin materiale të rrezikshme, dolën nga shinat në një përplasje që pasoi me zjarr në East Palestine të Ohios.