Botë

Rusët që po luftojnë kundër atdheut

"Një burrë i vërtetë rus nuk përfshihet në një luftë kaq agresive, nuk do të përdhunojë fëmijë, nuk do të vrasë gra dhe të moshuar”, tha për “New York Times” një luftëtar rus me nofkën “Cezari”, duke folur për mizoritë e kryera nga ushtarët rusë që e motivuan të largohet nga vendlindja e tij Shën Petersburg dhe të luftojë për Ukrainën. “Kjo është arsyeja pse nuk pendohem. Unë bëj punën time dhe kam vrarë shumë prej tyre”

 

"Një burrë i vërtetë rus nuk përfshihet në një luftë kaq agresive, nuk do të përdhunojë fëmijë, nuk do të vrasë gra dhe të moshuar”, tha për “New York Times” një luftëtar rus me nofkën “Cezari”, duke folur për mizoritë e kryera nga ushtarët rusë që e motivuan të largohet nga vendlindja e tij Shën Petersburg dhe të luftojë për Ukrainën. “Kjo është arsyeja pse nuk pendohem. Unë bëj punën time dhe kam vrarë shumë prej tyre”

Ushtari u gjunjëzua në dëborë, drejtoi një raketë dhe qëlloi në drejtim të trupave ruse të pozicionuara rreth një milje larg. Ai ishte vendosur në një pozicion zjarri ukrainas dhe dukej njësoj si trupat e tjera ukrainase që luftonin në jug të qytetit Bakhmut, në një nga teatrot më brutale të luftës.

Por ai dhe shokët e tij nuk janë ukrainas. Ata janë ushtarë në një njësi ushtarake ukrainase të përbërë tërësisht nga rusë, të cilët po luftojnë dhe po vrasin bashkatdhetarët e tyre, raporton “New York Times” në një shkrim të gjatë.