Botë

Të mbijetuarit e tërmetit, “dora” që ushqen shpëtimtarët

Duke parë numrin e madh të shpëtimtarëve dhe orët e gjata të punës së tyre, njerëzit në Sirinë veriperëndimore filluan të mbledhin sa më shumë para për të blerë ushqim dhe ujë për ta. Shumë emigrantë filluan të dërgonin para tek të afërmit e tyre në rajon dhe fondet u përdorën për të mbajtur një furnizim të qëndrueshëm me sandviçë dhe ushqime të tjera të lehta për shpëtimtarët në Harem dhe Jandaris

 

Duke parë numrin e madh të shpëtimtarëve dhe orët e gjata të punës së tyre, njerëzit në Sirinë veriperëndimore filluan të mbledhin sa më shumë para për të blerë ushqim dhe ujë për ta. Shumë emigrantë filluan të dërgonin para tek të afërmit e tyre në rajon dhe fondet u përdorën për të mbajtur një furnizim të qëndrueshëm me sandviçë dhe ushqime të tjera të lehta për shpëtimtarët në Harem dhe Jandaris

Javën e kaluar Ahmad al-Najjar u zgjua herët për të dalë dhe për të blerë një mori sandviçësh për t'ua dorëzuar punonjësve të shpëtimit në pjesët e Sirisë veriperëndimore, që u godit nga një seri tërmetesh katastrofike.

Vullnetarët dhe shpëtimtarët e Mbrojtjes Civile Siriane kanë kërkuar dëshpërimisht për të mbijetuar në rrënojat e ndërtesave të rrafshuara që kur lëkundja fillestare me magnitudë 7.8 goditi Turqinë jugore dhe Sirinë veriperëndimore para agimit më 6 shkurt, e ndjekur nga qindra pasgoditje dhe një tjetër tërmet i fuqishëm me magnitudë 7.6 ballë.