Botë

Dokumenti i rrjedhur nga Kremlini: Si planifikon Rusia ta aneksojë Bjellorusinë

 

Një dokument strategjik i brendshëm i Kremlinit, i marrë nga një konsorcium ndërkombëtar gazetarësh, paraqet një plan të detajuar se si Rusia planifikon të marrë kontrollin e plotë të Bjellorusisë fqinje në dekadën e ardhshme me pretekstin e bashkimit të dy vendeve, shkruan Yahoo News. 

Dokumenti përshkruan në detaje aneksimin e planifikuar me mjete politike, ekonomike dhe ushtarake të një kombi evropian të pavarur, joliberal nga Rusia, e cila është në gjendje lufte.