Botë

Simbolikë e fortë e vizitës së Bidenit dhe poshtërimi i Putinit

Fjalëve të Bidenit u mungonte ndonjë thënie, si "Ich bin ein Berliner" ose "Z. Gorbaçov, shembe këtë mur”. Por vizita e Bidenit hyri menjëherë në histori së bashku me dy udhëtime përcaktuese në Berlinin e ndarë nga presidentët John Kennedy dhe Ronald Reagan, të cilat ishin pika ndezëse të Luftës së Ftohtë dhe secila prej të tyre dërgon imazhin e vet të vendosmërisë së SHBA-së në Kremlin

Një vit më parë, lideri rus, Vladimir Putin, sulmoi Ukrainën, duke u tallur me historinë dhe sovranitetin e saj. I nisi tanket drejt Kievit për ta rrëzuar Qeverinë e zgjedhur në mënyrë demokratike të udhëhequr nga një ish-aktor komik, Volodymyr Zelenskyy. Qëllimi i tij ishte i qartë: të shtypte një herë e mirë ëndrrat e Ukrainës për t'u bashkuar me Perëndimin dhe ta detyronte të kthehej në orbitën e Rusisë së madhe, shkruan televizioni CNN.

 

Një vit më parë, lideri rus, Vladimir Putin, sulmoi Ukrainën, duke u tallur me historinë dhe sovranitetin e saj. I nisi tanket drejt Kievit për ta rrëzuar Qeverinë e zgjedhur në mënyrë demokratike të udhëhequr nga një ish-aktor komik, Volodymyr Zelenskyy. Qëllimi i tij ishte i qartë: të shtypte një herë e mirë ëndrrat e Ukrainës për t'u bashkuar me Perëndimin dhe ta detyronte të kthehej në orbitën e Rusisë së madhe, shkruan televizioni CNN.

Në atë kohë, kushdo që parashikonte se si do të shënohej përvjetori i luftës, mund të kishte menduar për një paradë ushtarake ruse dhe një vizitë të vetë Putinit te një lider kukull që ai do ta vendoste duke e kthyer përsëri nën grushtin e hekurt të Moskës.