Botë

Propaganda ruse, doracak për Kinën

Mediat shtetërore kineze dhe kanalet e lidhura me to, si dhe influencuesit e mediave sociale me ndjekës të shumtë, përhapin në mënyrë rutinore ide të ekzagjeruara, të rreme ose mashtruese që etiketojnë SHBA-në. Disa zyrtarë amerikanë besojnë se Kina tani po ndërmerr ose po shqyrton operacione që nuk do të kishte bërë në të kaluarën, duke adaptuar kështu taktika të lidhura me Rusinë

 

Mediat shtetërore kineze dhe kanalet e lidhura me to, si dhe influencuesit e mediave sociale me ndjekës të shumtë, përhapin në mënyrë rutinore ide të ekzagjeruara, të rreme ose mashtruese që etiketojnë SHBA-në. Disa zyrtarë amerikanë besojnë se Kina tani po ndërmerr ose po shqyrton operacione që nuk do të kishte bërë në të kaluarën, duke adaptuar kështu taktika të lidhura me Rusinë

Kina është parë prej kohësh nga SHBA-ja si burim i pëlleshëm i propagandës antiamerikane, por më pak agresive në operacionet e saj të ndikimit sesa Rusia, e cila ka përdorur sulme kibernetike dhe operacione të fshehta për t’i ndikuar zgjedhjet amerikane dhe për të denigruar rivalët.

Por shumë në Uashington tani mendojnë se Kina po adopton gjithnjë e më shumë taktika të lidhura me Rusinë – dhe ka shqetësime në rritje se SHBA-ja nuk po bën sa duhet për t'u kundërpërgjigjur.