Botë

Rusia e Kina me nismë për rend të ri botëror

Vizita e Xisë në Moskë u portretizua në Kinë si pjesë e një nisme të guximshme për të krijuar një rend të ri botëror dhe Xi të martën e ftoi Putinin ta vizitojë Kinën më vonë këtë vit
Vizita e Xisë në Moskë u portretizua në Kinë si pjesë e një nisme të guximshme për të krijuar një rend të ri botëror dhe Xi të martën e ftoi Putinin ta vizitojë Kinën më vonë këtë vit
 

Por ndërsa udhëheqësit përfunduan diskutimet e tyre zyrtare, nuk pati asnjë përparim të dukshëm në planin e armëpushimit të Kinës për Ukrainën. Me sallat e zbukuruara të takimeve të Kremlinit që ofrojnë një atmosferë pompoziteti dhe ceremonie, pavarësisht nga sfondi i shëmtuar i luftës së Putinit në Ukrainë, Xi e përshkroi vizitën e tij si "një kapitull të ri" në forcimin e marrëdhënieve të Pekinit me Moskën

Presidenti rus, Vladimir Putin, dhe ai i Kinës, Xi Jinping, u takuan dy herë brenda dy ditësh në Moskë të martën dhe shpallën planet e tyre për të thelluar bashkëpunimin politik dhe ekonomik kino-rus për vitet në vijim – duke i dërguar një mesazh të fortë Perëndimit për vendosmërinë e tyre për të nxitur përsëri kundër dominimit global të Shteteve të Bashkuara.

Por ndërsa udhëheqësit përfunduan diskutimet e tyre zyrtare, nuk pati asnjë përparim të dukshëm në planin e armëpushimit të Kinës për Ukrainën.