Botë

Dënimet “artistike” ruse

 
Ky tekst është Premium por sot mund ta lexoni pa pagesë!

Alexei Moskalyov u padit për një sërë postimesh në mediat sociale në lidhje me mizoritë ruse në Ukrainë. Sipas avokatit të tij dhe aktivistëve që e mbështetën gjatë gjithë rastit dhe gjyqit, problemet e tij filluan pranverën e kaluar, pasi vajza e tij 13-vjeçare, Maria, vizatoi një imazh kundër luftës në shkollën e saj

(AP) – Një gjykatë ruse të martën dënoi një baba beqar për postimet në mediat sociale, kritike për luftën në Ukrainë, dhe e dënoi me dy vjet burgim – një rast i ngritur kundër tij pasi vizatimi i vajzës së tij në shkollë kundërshtoi pushtimin sipas avokatit të tij dhe aktivistëve.

Por Alexei Moskalyov iku nga arresti shtëpiak përpara se vendimi i tij të jepej në qytetin rus të lindjes, Yefremov, dhe është i lirë, thanë zyrtarët e gjykatës. Vajza e tij 13-vjeçare, Maria, e cila është marrë nga autoritetet, i shkroi një letër mbështetëse për gjykimin e tij nga jetimorja ku ajo jeton, sipas avokatit të tij, duke i thënë: “Babi, ti je heroi im”.