Botë

Aktakuzë kundër Trumpit, e para ndaj një ish-presidenti amerikan

Foto: AP
 

Donald Trumpi është paditur nga një juri e madhe e Manhattanit, një veprim historik pas vitesh hetimesh mbi marrëdhëniet e tij personale, politike dhe të biznesit.

Natyra e saktë e akuzave ishte e paqartë të premten sepse aktakuza mbeti e fshehur, por ato rrjedhin nga pagesat e bëra gjatë fushatës presidenciale të vitit 2016 për të heshtur pretendimet për një marrëdhënie seksuale jashtëmartesore. Prokurorët thanë se po punonin për të koordinuar dorëzimin e Trumpit, i cili mund të ndodhë në fillim të javës së ardhshme. Ata nuk thanë nëse synonin të kërkonin burg në rast të një dënimi, raportoi AP.