Botë

Haga ashpërson dënimin ndaj themeluesit të njësisë serbe të njohur për terrorin e vrasjet në Ballkan

 

Dy ish-zyrtarëve të lartë serbë u është ngritur dënimi për krime lufte nga një gjykatë në Hagë, në gjyqin e fundit të madh për krime lufte nga konflikti në Bosnjë e Hercegovinë dhe Kroaci.

Gjykatësit zgjatën dënimet për dy aleatët e ish-presidentit serb, kriminelit Slobodan Millosheviq, duke i mbajtur përgjegjës për përfshirje në krime – përreth Bosnjë e Hercegovinë dhe në një qytet në Kroaci – si anëtarë të një plani të përbashkët për spastrim etnik të jo-serbëve nga zonat gjatë luftërave të Ballkanit në vitet 1990.