Botë

Ukrainaset kalojnë frontin e luftës për djemtë e rrëmbyer

Djali i Tetyana Kraynyukut, Sasha, ishte një nga 13 fëmijët e marrë nga trupat ruse nga shkolla e tij me nevoja të veçanta arsimore shtatorin e kaluar.
 

Për t'i rikthyer, të afërmit u detyruan të bënin udhëtime rraskapitëse mijëra kilometra në vendin që u ka shpallur luftë. Vetëm tetë nga fëmijët janë kthyer nga Perevalsku deri tani dhe Artemi ishte nga të fundit, i marrë nga nëna e tij vetëm këtë pranverë. Kur Sarah Rainsford e BBC-së telefonoi drejtoreshën e shkollës, ajo nuk e konsideroi fare problem veshjen e fëmijëve ukrainas me uniformën e ushtrisë pushtuese. "Edhe çfarë?" - u përgjigj Tatyana Semyonova. "Çfarë mund të bëj? Çfarë ka të bëjë me mua?"

(BBC) - Kur 15-vjeçari Sasha Kraynyuk studioi fotografinë që ia dhanë hetuesit ukrainas, e njohu menjëherë djalin të veshur me uniformën ushtarake ruse.

Adoleshenti i ulur pranë bankës së shkollës ka shenjën Z të luftës së Rusisë të skalitur në mëngën e djathtë, me ngjyrë të kuqe, të bardhë dhe blu të flamurit rus.