Botë

“Është mallkim të jesh prind në Gaza”, mbi 3,600 fëmijë palestinezë të vrarë në 3 javë

Foto: AP
 

Më shumë se 3,600 fëmijë palestinezë janë vrarë në 25 ditët e para të luftës mes Izraelit dhe Hamasit, sipas Ministrisë së Shëndetësisë të drejtuar nga Hamasi. Ata u goditën nga sulme ajrore, raketa të hedhura gabimisht, u dogjën nga shpërthimet dhe u shtypën nga ndërtesat, dhe në mesin e tyre ishin fëmijë të sapolindur, gazetarë dhe djem që mendonin se do të ishin të sigurt në një kishë.

Gati gjysma prej 2.3 milionë banorëve janë nën 18 vjeç, dhe fëmijët përbëjnë 40% të atyre që janë vrarë deri tani në luftë. Një analizë e Associated Press tregoi se deri më 26 tetor 2,001 fëmijë nën 12 vjeç janë vrarë, përfshirë 615 më të vegjël se 3 vjeç.