Botë

Vazhdimi i luftës në Gaza, çështje kohe

FOTO: AP
 

Grupi militant i Hamasit ka premtuar se do të vazhdojë lirimin e pengjeve izraelite që po mbahen në Gaza, mirëpo është rritur presioni ndërkombëtar, sidomos nga SHBA-ja që të zgjatet armëpushimi, teksa Izraelit i është përçuar mesazhi që të kursejë civilët palestinezë nëse vazhdon ofensivën ushtarake në Gaza

Armëpushimi mes Izraelit dhe Hamasit hyri në ditën e pestë të martën, me grupin militant që premtoi të lirojë më shumë pengje civile për të vonuar rifillimin e pritshëm të luftës.

Palët ranë dakord të zgjasin armëpushimin e tyre deri të mërkurën, me dy shkëmbime të tjera të planifikuara të pengjeve të mbajtura nga militantët për palestinezët e burgosur nga Izraeli. Por Izraeli është zotuar vazhdimisht se do të rifillojë luftën me “forcë të plotë” për ta shkatërruar Hamasin pasi të jetë e qartë se asnjë peng tjetër nuk do të lirohet sipas kushteve të marrëveshjes aktuale.