Botë

Gjermania kërkon trefishim të përdorimit të energjisë së ripërtërirë

FOTO: AP
 

Kancelari gjerman, Olaf Scholz, u ka bërë thirrje vendeve të botës që të zgjerojnë kapacitetet e energjisë së ripërtërirë deri në vitin 2030. Scholz gjithashtu ka thënë se ekonomitë e botës ende varen nga gazi, por duhet ta prodhojnë atë duke u kujdesur më shumë për klimën.

Të enjten, pothuajse shumica e shteteve të botës finalizuan krijimin e një fondi për të ndihmuar shtetet që po dështojnë të përballen me humbjet dhe efektet e shkaktuara nga ndryshimet klimatike.