Botë

E ardhmja hipotetike e politikës palestineze

 

Në 17 vjetët e fundit, nën drejtimin e Hamasit, Rripi i Gazës është rrethuar, varfëruar nga Izraeli dhe është sulmuar në pesë raste. E ardhmja e politikës palestineze po shihet si e pasigurt, pas sulmit të fundit.

Sulmuesi i maskuar i Brigadës Qassam rregullon pushkën e tij AK-47 para se të shkojë në zyrën e presidentit Mahmoud Abbas të Autoritetit Palestinez në Gaza. “Përshëndetje, Condoleezza Rice. Duhet të përballeni me mua tani. Nuk ka më Abu Mazen (Abbas),” sulmuesi bën shaka në një telefonatë imagjinare me Sekretaren e atëhershme të Shteteve të Bashkuara. Rreth tij janë militantët e tjerë të armatosur duke shkrepur foto se si duken.

Është viti 2007, dhe Hamasi sapo ka luftuar dhe mundur një fraksion të partisë së Abbah Fatah për kontrollin e Gazës.