Botë

Izraeli cakton një zonë që thotë se është e sigurt për civilët në Gaza

 

Izraeli ka përcaktuar një pjesë të vogël, kryesisht të pazhvilluar të Gazës, si zonë të sigurt - një vend ku njerëzit që ikin nga lufta mund të gjejnë mbrojtje nga sulmet ajrore dhe të marrin furnizime humanitare për familjet e tyre.

Por si qëndron realiteti? Zona e Muëasi është një kamp i improvizuar me çadra ku mijëra palestinezë jetojnë në kushte të mjerueshme në fusha të shpërndara fermash dhe rrugë të ndotura me ujë.