Botë

OBSH-ja paralajmëron: Ajo që po ndodh në Ukrainë mund të përhapet në të gjithë botën

 

Spitalet dhe institucionet e kujdesit shëndetësor në të gjithë Ukrainën kanë përjetuar rritje drastike të infeksioneve për shkak të rezistencës ndaj antibiotikëve në javët e fundit, duke bërë që Organizata Botërore e Shëndetësisë dhe Qendra e SHBA-së për Kontrollin e Sëmundjeve (CDC) të paralajmërojnë Kievin se epidemia është potencialisht kërcënim global.

“Kjo është një krizë që kërkon veprim të menjëhershëm, edhe gjatë kohëzgjatjes së luftës, sepse përvoja e ngjashme nga zona të tjera të luftës na ka mësuar se reagimi i vonshëm ndaj kërcënimit të këtij lloji mund të ketë pasoja jashtëzakonisht negative afatgjata jo vetëm për vendasit, por edhe për të gjithë botën”, thuhet në letrën e hapur të institucioneve përkatëse.