Botë

Përkrahja e Bidenit për Izraelin ndikon tek amerikanët myslimanë

FOTO: AP
 

Përkrahja e SHBA-së për Izraelin në luftën kundër Hamasit pritet të shkaktojë probleme për presidentin Joe Biden në zgjedhjet presidenciale. Votuesit myslimanë janë të pakënaqur me qëndrimet e tij për luftën në Gaza

Lufta mes Izraelit dhe Hamasit ka nxitur tensionet mes hebrenjve dhe myslimanëve nëpër botë, përfshirë edhe periferinë e Detroidit, në të cilën jeton komuniteti më i madh i arabëve amerikanë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Përkrahja e fuqishme për Izraelin nga demokratët, përfshirë presidentin Joe Biden, ka fyer përkrahësit e tij myslimanë dhe mund të ndikojë te zgjedhjet presidenciale të vitit 2024.