Botë

OKB: Gjysma e popullsisë së Gazës po vuan nga uria

 

Gjysma e popullsisë së Gazës po vdes nga uria teksa luftimet në këtë vend po vazhdojnë, ka paralajmëruar një zyrtar i lartë i ndihmës në OKB, raportoi të dielën BBC-ja.

Carl Skau, zëvendësdrejtor i Programit Botëror të Ushqimit të OKB-së, ka thënë se vetëm një pjesë e furnizimeve të nevojshme kanë mundur të hyjnë në Rrip - dhe nëntë nga 10 persona nuk mund të hanë çdo ditë.