Botë

OKB: Gjendja më e keqe humanitare që prej vitit 1945

 

Bota ballafaqohet me krizën më të keqe humanitare prej vitit 1945, derisa më tepër se 20 milionë njerëz nga katër vende, vuajnë nga uria dhe rrjedhimisht edhe nga vdekja e shkaktuar nga kjo gjendje, ka thënë mbrëmë shefi për çështje humanitare në Kombet e Bashkuara, Stephen O’Brien.

“Pa përpjekje të përbashkëta globale dhe të koordinuara, njerëzit thjeshtë do të vdesin” dhe “shumë më tepër do të vuajnë dhe vdesin nga sëmundjet”, tha Stephen O’Brien, në një seancë të Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara.