Botë

BE-ja thirrje Turqisë për të shmangur deklaratat abuzive

Bashkimi Evropian i bëri sot thirrje Turqisë për t’u distancuar nga çdo formë e deklaratave abuzive, në krizën diplomatike të krijuar nga refuzimi i Holandës për të lejuar ministrat turk të merrnin pjesë në mitingje elektorale pro-Erdogan.

“BE-ja i bën thirrje Turqisë për vetëpërmbajtje ndaj çdo deklarate të tepruar dhe veprimeve që rrezikojnë të përshkallëzojnë më tej situatën, në një deklaratë të shefes së diplomacisë evropiane, Federica Mogherini, e përpiluar së bashku me komisionerin Johannes Hahn, përgjegjës për politikën e fqinjësisë në Bashkimin Evropian.