Botë

Merkel: Serbia përmbush standardet e BE-së

 

Kancelarja gjermane, Angela Merkel, të martën ka falënderuar kryeministrin e Serbisë, Aleksandar Vuqiq për reformat që ka zbatuar në vendin e tij duke mundësuar një zhvillim më të mirë ekonomik dhe se Serbia përmbush standardet e BE-së, për të cilën si fakt paraqitet hapja e kapitujve të ri.

Ajo në konferencën e përbashkët për media, para bisedimeve me kryeministrin Vuqiq, ka shprehur falënderim të veçantë për shefin e qeverisë serbe për zhvendosjen e mëhershme të takimit, për shkak të ndryshimit të rrugës së saj në Uashington, ku anuloi takimin me presidentin Donald Trump për shkak të motit të lig.