Brikenda Rexhepi

Na mungon opozita 23 February 2020 08:00

Vendimet e para të pushtetit të tashëm po i japin kënaqësi masës, dhe kjo mund të vazhdojë edhe për një kohë, madje edhe të gjatë. Megjithatë, jemi të pashpresë. Na...

Për një temë hiç të nxehtë 26 January 2020 08:16

Shkatërrimi i habitateve dhe kushtet e jetesës që nuk varen nga pasuria Derisa po lexoja ligjet, raportet, dokumentet, përgjigjet e shumta që Nora i ka mbledhur për shkrimin e saj gjithëpërfshirës...

Kapja e planetit 02 January 2020 12:02

Koalicioni i shumicës mes bagëtive dhe njerëzve që sundon tokën vs. dashuria madhështore mes syrrumbullakut simpatik dhe nënës së tij leshkuqe. Një bebe syrrumbullake pështillet sa te...

Një tango për Presidentin 15 December 2019 08:00

Vetëvendosja është para një zgjedhjeje të madhe. T’i bashkohet tangos apo jo. Nëse i bashkohet, ia plotëson dëshirën LDK-së për t’u ndier fitimtare dhe e çon deri në fund...

Shteti bimë 17 November 2019 08:00

Shteti i Kosovës nuk ia ka dalë që farën dhe bimën t’i shohë jashtë biologjisë, në kontekstin ekonomik. Derisa për 20 vjet ka tkurrur tokën bujqësore duke mos e trajtuar...

Kohë vetëshkatërrimi 20 October 2019 09:36

Askush nuk do ta kishte menduar para 21 vjetësh që sot do të vinte dita që sërish të na tmerronte një foshnjë në ballinë. Fotoja e këtij tetori tregon që Kosova ka harruar djaloshin me...

Kur të rriturit shpërfillin të vegjlit 25 August 2019 08:00

Për më shumë se 20 vjet institucionet arsimore nuk ia kanë dalë ta përpilojnë një planprogram për edukimin e gjeneratave më të reja para se ato t’ia nisin shkollës. Kosova mbetet...

N’dorë t’LDK-së, m’falni, t’PDK-së 28 July 2019 08:00

Zgjedhjet në LDK, nuk janë veç zgjedhje në LDK. Në situatën e krijuar pas dorëheqjes së kryeministrit, në këto zgjedhje llogarit edhe PDK-ja. Kjo e fundit, duke qenë një organizatë...

“Kurrikulat” kapin institucionet 23 June 2019 08:11

Gjithë ajo dashuri. Gjithë ai motiv për t’ia dhënë më të mirën. Gjithë ajo dëshirë për ta parë të lumtur. Nuk ka planprogram. Nuk ka “kurrikulë”....

Mungesa e shiut në Kinë lë QKUK-në pa dorëza 21 April 2019 08:09

“Arsyeja është që në Kinë nuk po bie shi. Për shkak që pas shiut atje nxirret materiali për përpunim të dorëzave”. Ky është arsyetimi që kompania furnizuese me...

Rrëfimet që sot dhembin më shumë 24 March 2019 09:04

Askush nuk e dinte se çfarë po e priste, derisa Serbia po hakmerrej. Por të gjithë ishin të bindur se Kosova do të ngrihej, duke e vlerësuar çmimin e lirisë. Rrëfimet sot dhembin më...

Gjeneratat e Forta 30 December 2018 08:00

Në kërkim të gjeneratave të forta, njeriu në Kosovë duhet t’i mbajë të vegjlit e vet me këmbë në tokë, ta kuptojnë se barrën e ndryshimit e kanë ata; se të...

Meloditë e Kosovës 06 May 2018 08:00

Kur sot e shikon luginën e Lepencit apo atë të Lumëbardhit të Deçanit, ato përshtaten krejtësisht me meloditë e krijimeve që marrin “like”-t e audiencës kosovare. Së bashku...

Sulltani dhe Patrioti 08 April 2018 08:00

Nuk ka pasur ndonjëherë më shumë arsye në këto qeveritë e dy dekadave të Kosovës për t’u kërkuar rrëzimi i një pushteti. Ky i tashmi përveçqë e kaloi...

Njëherë edukata, pastaj arsimi 11 March 2018 08:00

Kur dëgjon shprehjet në Kuvend dhe e sheh agresivitetin nënçmues e joargumentues... ashtu siç shkolla nuk të mëson, e përjeton ironinë e situatës: njerëz politikë, pa edukatë...

Anëtarësimi në BE dhe rrëfimet e 1001 netëve 11 February 2018 08:00

Me pozitën që sot ka Kosova si në procedura ashtu edhe në plotësim detyrimesh, anëtarësimi në BE nuk mund të shihet as si një ëndërr e largët. Por krejt çka mbetet për...

Po t’iu ishin refuzuar vizat për korrupsion? 14 January 2018 08:00

Refuzimi i vizës amerikane kryeministrit duket se ndezi sa i përket Speciales. Nuk u përfill asnjë paralajmërim për rrezikun që e priste Kosovën në rrafshin ndërkombëtar! Po t’iu ishin...

Vjegëzat e 2017-s, shpresa të Vitit të Ri 04 January 2018 12:34

Le t’i shtojë 2018-a kërkesat e qytetarëve. Le të jetë ky viti i vetëdijesimit, i dinjitetit dhe i kthimit të shpesës në këtë vend. Sapo lamë pas vitin më të mirë...

Qeveria që pranon se abuzon me pushtetin 26 November 2017 07:58

Kryeministri Haradinaj tha se Ligji për Qeverinë, që do të shkruhet gjatë mandatit të tij për qeveritë e ardhshme, do t’ua ndalojë ministrive të kenë më shumë se nga dy...

Krim(b)i në Polici 29 October 2017 08:03

Kjo nuk është Policia e besimit qytetar. Është e frikës. Këta që keqpërdorin pozitën dhe milionat e buxhetit të Policisë nuk janë policët. Janë kriminelët brenda saj....