Elmaz Isufi

I ashtuquajturi sistem i drejtësisë 12 January 2020 08:05

Në të ashtuquajturën shoqëri demokratike, të ashtuquajtur janë edhe korrupsioni e krimi i organizuar Hamdi Ibrahimi është ndër të paktët gjyqtarë që ka folur “keq”...

Pushteti i “zadrugarëve” 01 January 2020 20:44

Baci, siç e thërrisnin të afërmit, apo Sela miqtë dhe shokët, çdo fundvit shndërrohej në “yll”, jo “estrade” siç mund të paragjykohej nga perspektiva e tashme...

Frikë e mosbesim 24 November 2019 08:00

Bashkëpunimi rajonal mund të ketë sukses vetëm atëherë kur Serbia ta pranojë se është ajo që mban peng shtetin e Bosnjës, që pengon funksionalizimin e shtetit të Kosovës, që...

Hisja e diasporës në vendimmarrje 27 October 2019 08:00

Vota e diasporës ishte më e qartë për ndryshim sesa e qytetarëve që votuan në Kosovë. E mira e daljes në rritje e votuesve të diasporës është se ajo ul edhe mundësinë që...

Vrapi pas “lokomotivës” që s’lëviz 29 September 2019 08:00

Nga drejtimi i “lokomotivës” nuk heqin dorë as ata që i bënë sherrin. Dikush thotë se do ta vërë në lëvizje e dikush tjetër se do t’i nxjerrë para drejtësisë...

Vetëpërjashtimi 21 July 2019 08:05

Ka vetëm një rrugëdalje nga kriza dhe vetëm një shans që të lajnë turpin ata që ua gërditën vendin qytetarëve të ndershëm, atyre që edhe kur ka qenë më keq nuk...

Turizëm pa dorën e shtetit 30 June 2019 08:20

Drejtuesve të institucioneve që mjaftohen me ndarjen e 100 mijë eurove në vit për Zyrën e turizmit, kot u tregon se Kroacia, një vend në rajon, ndan 30 milionë euro e përfiton 12 miliardë...

Shënimet që mungojnë 26 May 2019 08:00

Krimet e luftës i kemi çuar në harresë, në përpjekjen për t’u shëruar nga “traumat”, për të kompensuar “vitet e humbura” duke shijuar maksimalisht dhe deri në...

“Brezovica” dhe “Trepça”, dy provimet e mëdha 28 April 2019 08:22

“Brezovica” dhe “Trepça” janë dy teste të mëdha në të cilat institucionet e Kosovës kanë rënë nga provimi. Kuvendi dhe Qeveria më shumë se për çdo...

Çanta që peshon shumë 03 March 2019 08:00

Në Enciklopedinë Pedagogjike të Jugosllavisë, botuar në fundin e viteve ‘80, mes tjerash, zinte vend një statistikë e habitshme. “Grafiku” ilustrues për numrin e studentëve ishte...

Pazari me paga 10 February 2019 08:00

Kroacia është përballur në fundvit me kërcënimin e sindikatave me grevë. Ndryshe nga sindikalistët kosovarë, ata janë treguar më të mëshirshëm ndaj të mirës publike. Nuk...

Vetëm KFOR-i 100 për qind 20 January 2019 08:00

E gjendur përballë presionit të ndotjes enorme të ajrit dhe pisllëkut në çdo cep të vendit, pak ditë pasi mori drejtimin e Ministrisë së Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, Albena...

Babadimri i Kosovës 05 January 2019 09:16

Kur të tjerët besojnë në legjendat e fundvitit, në Kosovë besojnë në diasporën gjatë tërë vitit Këtu diçka nuk shkon – kjo ishte dilema që profesori i...

Duhet të bjerë pushteti për ta adresuar korrupsionin 16 December 2018 08:00

Markus Ferber, deputet gjerman në Parlamentin Evropian, ka thënë se asnjëherë nuk mund të luftohet korrupsioni nga të korruptuarit. Ai nuk i është referuar Gjermanisë, por Kosovës, gjatë...

Diplomacia si shteti 28 October 2018 08:00

Shteti i dobët karakterizohet me mungesën e besimit të qytetarëve në institucione, mungesën e kohezionit të brendshëm politik e social dhe me mungesën e kapaciteteve për të siguruar sovranitetin...

Qeveria në prona “t’zanme” 07 October 2018 08:00

Pushtete që shkelin të drejtën e pronës nuk ka në sisteme demokratike Pakkush e di që “objekti i Qeverisë”, që pasdite i bën hije njëherë sheshit “Ibrahim Rugova” e me...

Keqpërdorimi i Haradinajt 16 September 2018 08:00

Nga PDK-ja dhe LDK-ja, Haradinaj ka mësuar si zhvatet buxheti, si mbështeten bastionet, si punësohen militantët e familjarët, si tregtohet me ndërmarrjet publike e me ato private, si pushtohen institucionet e...

Mashtrimi i madh 26 August 2018 08:00

Të gjendur në këtë skemë mashtrimi masiv, drejtuesit e shtetit të Kosovës nuk kishin alternativë tjetër pos ta kërcënojnë dhe fyejnë Blakajn, e indirekt edhe prokurorin tjetër...

Rreth hajnisë të përbashkuar 15 July 2018 08:00

Opinioni i formuluar nga Auditori tregon se vjedhja e milionave, punësimet dhe kurdisja e tenderëve janë mënyra të funksionimit të Qeverisë, Kuvendit, prokurorive, gjykatave dhe institucioneve të tjera...

Rrëfimi për PTK-në, si për shtetin e Kosovës 13 May 2018 08:00

Një shtatore për Postën dhe Telekomin Një ish-udhëheqës i UÇK-së i merr 100 mijë euro qira në vit nga Posta dhe Telekomi i Kosovës. E një shef partie politike pak kohë pasi u...