Euro 2020

Faktet për ndeshjen Austria – Maqedonia e Veriut

 

1. Do të jetë ndeshja e parë ndërmjet Austrisë dhe Maqedonisë së Veriut në një ngjarje të madhe (Kupë të Botës apo Evropian). Dy ballafaqimet e kaluara ishin në kualifikimet e “Euro 2020”. Austria fitoi me rezultatin e përgjithshëm 6:2 nga dy ndeshje. (4:1 si mysafir, 2:1 si vendëse)

2. Përderisa për Maqedoninë e Veriut është hera e parë në një ngjarje të madhe (Kupë të Botës apo Evropian), Austria po merr pjesë për herën e tretë në Kampionatin Evropian, edhe pse është vetëm hera e dytë që shkon në finalet e Evropianit nëpërmjet procesit të kualifikimit (2016 dhe 2020, ishte nikoqire në vitin 2008).