Video

LDK: Osmani kërcënoi KQZ-në për ta favorizuar një grup politik

1
 

Prishtinë, 24 janar - Kritikat e ushtrueses së detyrës së presidentes së Kosovës, Vjosa Osmani, drejtuar Komisionit Qendror Zgjedhor, Lidhja Demokratike e Kosovës i ka quajtur kërcënime. Zëdhënësja e shtabit zgjedhor të LDK-së, Ardita Dushi, duke iu referuar Osmanit, ka theksuar se puna e KQZ-së është cenuar nga ata që janë të obliguar sipas Kushtetutës të sigurojnë funksionim të pavarur të këtij institucioni.

Sipas Dushit, me qasjen e saj, Osmani ka bërë shkelje kushtetuese dhe ka favorizuar një grup të caktuar politik. “Ky kërcënim është shkelje kushtetuese, për dy arsye, është ndërhyrje në punën e KQZ-së dhe është tentim për favorizim të një grupi politik. Është hera e parë në Kosovë që nga viti 1999 që ndodh një kërcënim i tillë dhe ndërhyrje flagrante në pavarësinë e punës së KQZ-së”, ka thënë ajo.