EXPRESS

Hamami i Vushtrrisë, objekt i mbyllur i trashëgimisë kulturore

Është një nga objektet që konsiderohet pasuri e trashëgimisë kulturore të vendit, por Hamami i Vushtrrisë nuk hapet për vizitorët.

 

Është një nga objektet që konsiderohet pasuri e trashëgimisë kulturore të vendit, por Hamami i Vushtrrisë nuk hapet për vizitorët.

Qytetarët e këtij vendi antik privohen të shohin lashtësinë që gjendet në muret e banjës publike që nga viti 1979. Historiani dhe zyrtari i Drejtorisë Komunale të Kulturës, Izet Miftari, tregon arsyen e mbylljes disavjeçare të këtij objekti kulturor, i njohur si “Hamami i Gazi Aliu Beut”, teksa thotë se ndërrimi i pushtetit dhe i stilit të jetës kanë qenë një ndër faktorët.