EXPRESS

Rrëfimi i 75-vjeçarit për historinë dyshekullore të kullës në Herticë

 

Natyra e gjelbër është ajo që e karakterizon fshatin me shumë bukuri. Është ky fshati Herticë i Podujevës që ndodhet në afërsi të vijës kufitare Kosovë-Serbi.

Vizitorët përveçse shkojnë për t’i shijuar bukuritë e tij, një arsye tjetër që i shtyn ata është edhe dëshira për ta parë Kullën e Xhemail Haxhisë, e cila është e vjetër më shumë se dy shekuj. Mjeshtrit nga Dibra kishin bërë plot tre vjet për ta ndërtuar atë. Objekti i cili mbrohet nga shteti si trashëgimi kulturore është ndërtuar me mur prej trashësisë 80 centimetra të lidhur me llaç balte dhe breza druri në lartësi të caktuar.