EXPRESS

Një adresë për liri artistike

 

Sa herë që duhej inskenuar temat tabu, apo ato që kërkonin më shumë guxim për tu trajtuar, adresa ishte Teatri i Gjakovës. Aty publiku me të qeshura ose me lot i qëndronte përballë një trupe profesioniste që po luftonte me mentalitetin e kohës.

“Menjëherë pas Luftës së Dytë Botërore njerëzit e kanë dashur artin, fillimisht kanë startuar me shtëpi private. Janë shënimet e sakta që në shtëpinë e familjes Baraku, një shtëpi e vjetër me çardak qysh kanë qenë më parë, aty kanë filluar filizat e parë të teatrit, në mungesë të femrave kanë luajtur meshkujt rolet e tyre. Ajo punë ka vazhduar në çardak, e kanë bërë skenën dhe publikun”, ka thënë aktorja Elida Shasivari.