EXPRESS

“Nobeli” për letërsi”, Gurnah nderohet për “dhembshurinë për fatin e refugjatëve”

 

Shkrimtari tanzanian, Abdulrazak Gurnah, është shpallur fitues i çmimit të sivjetmë Nobel për Letërsi. Ai, nga Akademia Suedeze që e ndan çmimin, është nderuar për “depërtimin e tij të pakompromis dhe të dhembshur në efektet e kolonializmit dhe fatin e refugjatit në hendekun midis kulturave dhe kontinenteve”